BIOGRAFIE

Jamie Grant is actrice, theatermaakster en stemactrice. Ze volgde de acteursopleiding aan de toneelacademie Maastricht, waar ze in 2011 afstudeerde. 

Ze speelde op het toneel bij o.a. Theater Artemis, Theater Utrecht, Matzer Theaterproducties, Bos Theaterproducties, en Zep Theaterproducties. Voor Solo Stories speelde ze de solovoorstelling ‘LEEF!’, gebaseerd op het gelijknamige boek van Laura Maaskant.

Jamie was vier seizoenen te zien in de televisieserie Flikken Maastricht, de serie won in 2014 de Gouden Televizier-Ring voor beste tv-programma. Ook speelde ze in De mannen van dokter Anne en in de serie In Therapie, waarin ze de rol van Sacha vertolkte, een architectuurstudente die kanker heeft en haar ziekte liever geheim wil houden. Daarnaast was ze te zien in de serie KLEM, die een Gouden Kalf-nominatie kreeg voor beste televisiedrama.

In Gewoon Hans speelde Jamie de hoofdrol naast Hans Teeuwen. Jamie was in de bioscoop te zien in films als De Poel en Brasserie Valentijn. Ze vertolkte de hoofdrol in de film Alberta van Eddy Terstall. En ze is te bewonderen in de films Zwaar Verliefd! 1 en 2. 

Samen met actrices Carolien Spoor, Stefanie van Leersum en Isis Cabolet heeft ze haar eigen performance collectief Bouillabaisse. De voorstellingen ‘Female Rappers’ en ‘B.S. I Love You’ stonden o.a. op de festivals Down The Rabbithole, Lowlands en Fringe en waren te zien in verschillende clubs. Bouillabaisse maakt interdisciplinair, immersief theater en performances op maat voor o.a. hotels, clubs en kledingmerken.